Září 2007

Anette O´Toole - Martha Kent

8. září 2007 v 22:27 | silent |  Herci v Smallville
Dátum narodenia: 1. Apríl 1952
Miesto narodenia: Houston, Texas
Detstvo: narodila sa rodičom: William West Toole Jr. a Dorothy Geraldine Niland
Stav: prvý manžel: Bill Geisslinger (zosobášení 1982), druhý manžel: Michael McKean (zosobášení 1999)






Filmy:
2002 Temptation
2000 Lovkyňa (TV film), Nejpevnenjšie puto
1998 Final Justice (TV film)
1997 Katastrofa letu č.19 (TV film), Keeping the Promise (TV film)
1996 Man Next Door, The (TV film)
1995 Christmas Box, The (TV film), My Brother's Keeper (TV film)
1994 Andre, Fiktivní zločiny , On Hope (TV film)
1993 Kiss of a Killer (TV film), Love Matters (TV film) , Zúfalá spravedlnosť (TV film)
1992 Jewels (TV film),
1991 Neškodná lož (TV film), Unpublished Letters (TV film)
1990 Dreamer of Oz, The (TV film), Girl of the Limberlost, A, Hledá se láska, To (TV film)
1989 Guts and Glory: The Rise and Fall of Oliver North (TV film)
1987 Čestné slovo , Porušený slib (TV film)
1986 Strong Medicine (TV film)
1985 Alfred Hitchcock Presents (TV film) , Bridge to Terabithia, Copacabana (TV film)
1984 Best Legs in the 8th Grade, The (TV film)
1983 Superman III (ako Lois Lane)
1982 Kočičí lidém, 48 hodin
1981 Stand by Your Man (TV film), Vanities (TV film)
1980 Foolin' Around
1979 Love for Rent (TV film)
1978 Kráľ cikánov
1977 Jeden na jednoho, War Between the Tates, The (TV film)
1976 Entertainer, The (TV film)
1975 Úsmev
1973 Girl Most Likely to..., The (TV film)

Seriály:
2001 "Smallville" (TV seriál)
2000 "Lovkyňa" (TV seriál)
1996 "Detektiv Nash Bridges" (TV seriál)
1995 "Dead by Sunset" (TV seriál)
1990 "Kennedys of Massachusetts, The" (TV seriál)
1973 "Girl Most Likely to..., The" (TV film)

Zaujímavé skutočnosti:
-> jej druhý manžel McKean hral rolu Perryho Whita (slávny novinár z Daily Planet) v Smallville
-> prvú skúsenosť s filmom mala vo svojich 3 rokoch vo filme Gunsmoke
-> v treťom pokračovaní Supermana, si zahrala rolu Lois Lane po boku Reeva
-> spolu so svojím manželom McKean naspievali pieseň A Kiss at the End of the Rainbow, ktorá bola nominovaná na Academy Award for Best Song

John Richard - Jonathan Kent

8. září 2007 v 22:25 | silent |  Herci v Smallville
Dátum narodenia: 8. Apríl, 1960
Miesto narodenia: Mount Kisco, NY
Deti: Karis-Lyn (vlastný syn - Elly Castle), Leah und Chasen (deti s Ellynho prvého manželstva), Neffen Andre (adoptovaný syn)
Stav: 2 - krát ženatý:
>prvá manželka: Tawny Elaine Godin (Miss America 1976, zosobášený 16. júla 1983, rozvedení Marec 1986),
>druhá manželka: Elly Castle (zosobášený 11. júla 1993)

Záľuby: čítanie (hororové príbehy) , jeho traja psy (Bronco, Toby und Tuffy)
Má rád: kampovanie, písanie textov a piesní, rýchle autá
Štúdium: H High School: North Springs High School, Atlanta, GA
Šport: tenis
Zaujímavosti: John Richard Schneider je veľmí známy country spevák, sám vydal niekoľko albumov, ktoré sú uvedené dole (hudobná diskografia)

Herecká filmografia:
2004 "10,5 stupně" (TV film)
2003 Nick at Nite Holiday Special, The (TV film)
2002 Mary Christmas (TV film)
2001 "Mummy: The Animated Series, The", Oheň z nebe (TV film), "Smallville"
2000 Dukes of Hazzard: Hazzard In Hollywood, The (TV film), Sněhová kalamita
1999 Michael Landon, the Father I Knew, Sam Churchill: Search for a Homeless Man
1997 Dukes of Hazzard: Reunion!, The (TV film), Pravé ženy / Opravdové ženy (TV film)
1996 Legenda o Ruby Silver (TV film), Noc tornád (TV film)
1995 Little CHP, The Texas (video film)
1994 Bandit: Bandit Bandit (TV film), Heaven Help Us" Útěk do ráje (V)
1993 Desperate Journey: The Allison Wilcox Story , Doktorka Quinnová "Second Chances"
1992 Highway Heartbreaker (TV film)
1990 Grand Slam (TV film), "Grand Slam"
1989 Ministry of Vengeance, Speed Zone! , "Wild Jack"
1988 Outback Bound (TV film)
1987 Curse, The , Vánoce, Vánoce přicházejí (TV film)
1986 Stagecoach (TV film)
1985 Cocaine Wars, Gus Brown and Midnight Brewster (TV film)
1983 "Dukes, The", "Loving" Raccoons and the Lost Star, The (TV film)
1982 Full Circle (TV film), Kraft Salutes Walt Disney World's 10th Anniversary (TV film)
1981 Dream House (TV film)
1980 John Schneider: Back Home (TV film), Kraft Salutes Disneyland's 25th Anniversary
1979 Circus of the Stars #4 (TV film), "Dukes of Hazzard, The"

Režijná filmografia:
2002 Mary Christmas (TV film)
2001 "Smallville"
1979 "Dukes of Hazzard, The"

Hudobná diskografia:
Acoustic Christmas - November 2004, on Johnenelly, Inc.
Hell This Ain't Heaven - 2003, on Johnenelly, Inc.
Worth The Wait - September 1996, on the FaithWorks label.
Greatest Hits - September 1987, on the MCA label.
You Ain't Seen The Last Of Me - April 1987, on the MCA label.
Take The Long Way Home - August 1986, on the MCA label.
Memory Like You - Január 1986, on the MCA label. Reached #1.
Tryin' To Outrun The Wind - Apríl 1985, on the MCA label
Too Good To Stop Now - Júl 1984, on the MCA label.
Too Good to Stop Now/ Tryin' to Outrun the Wind - 1983, on the MCA label
If You Believe - Jún 1983, on the CBS label.
Quiet Man - Apríl 1982, on the CBS label.
The Dukes Of Hazzard - Marec 1982, on the CBS label.
White Christmas - Október 1981, on the CBS label.
Now Or Never - Máj 1981, on the CBS label.
Small One - Október 1975, on the HOPE label.

John Glover - Lionel Luthor

8. září 2007 v 22:22 | silent |  Herci v Smallville
Dátum narodenia: 7.August1944
Miesto narodenia: Salisbury, Maryland, USA
Filmy:
Batman / Riddler / 1992
Batman & Robin / Dr. Jason Woodrue/1997
Robocop 2 / Magnavolt Salesman/1990
Júlia / Sammy / 1977
Brimstone / 1998...
TV:
Smallville / Lionel Luthor / 2001
Vedľajšie úlohy:
Frasier
Miami Vice
Chicago Hope...

Zaujímavé skutočnosti:
Dosť času aj peňazí dal na liečbu pre ľudí postihnutých chorobou Alzheimer.
Bol nominovaný na Emmy, kde vo filme An Early Frost hral pacienta s AIDS.

Allison Mack - Chloe Sullivan

8. září 2007 v 22:18 | silent |  Herci v Smallville
Dátum narodenia: 29 júla 1982
Miesto narodenia: Preetz, Nemecko
Bydlisko: Vancouver
Stav: Je slobodná, ale má priateľa vo Vancouveru.

Záľuby: čítanie, chodenie do kina, poslúchanie hudby a samozrejme priatelia
Zaujímavosti: Má dva tetovania. Na nohe má vílu a na prsiach má písmeno P.
Filmy:
Police Academy 6 / Little Girl / 1989
Mravčia polepšovňa / Tiffany Nickle / 2006
Ztracený rok / Nik Faulkner / 2001

TV:
Smallville / Chloe Sullivan / 2001
My Horrible Year! / Nik Faulkner / 2001
"Opposite Sex" / Kate / 2000

Erica Durance - Lois Lane

8. září 2007 v 22:16 | silent |  Herci v Smallville
Dátum narodenia: 21 Júna 1978
Miesto narodenia: Calgary, Alberta, Canada
Rodina:: starší brat a staršia sestra
Detstvo: prežila na farme v Three Hills (Kanada)
Stav: :je vydatá za herca Davida Palffyho

Zaujímavosti: zo začiatku bola známa ako Erica Parker, je ľaváčka
Filmy:
House of the Dead/Johanna/2003
The Butterfly Effect 2/Julie/2006
Ecstasy/Marie/2007

TV:
Smallville / Lois Lane/ 2005
Stargate SG-1/Krista James/1997
Andromeda/Amira/2000
Zaujímavé skutočnosti:
otec: Joel - vodič nákladného auta
mama: Gail - knihovníčka
rada číta knihy Jane Austinovej, Ellen Montgomeryovej a J.K.Rowlingovej
farba vlasov :hnedá
farba očí :zelená
v 18 si vzala svojho priateľa Parkera

Kristin Kreuk - Lana Lang

8. září 2007 v 22:13 | silent |  Herci v Smallville
Dátum narodenia: 30. december, 1982
Miesto narodenia: Vancouver (Kanada), British Columbia
Detstvo: otec pôvodom holanďan a matka číňanka
Má jednu mladšiu sestru : - Justine
Stav: slobodná
Momentálne bydlisko: c/o United Talent Agency, 9560 Wilshire Blvd., 5th Fl.,Beverly Hills,
Filmy:
2004 Eurotrip / Donny
2004 Partition / Naseem
2001 "Smallville" / Lana Lang
2000 "Edgemont"

TV:
2004 Zeměmoří (TV) / Tenar
2001 Zimní pohádka / Sněhová královna (TV)

Tom Welling - Clark Kent

8. září 2007 v 22:08 | silent |  Herci v Smallville
Dátum narodenia:: 26. Apríl 1977
Miesto narodenia:: West Point, NY
Tom Welling má 2 sestry a jedného brata.
Svoje detstvo prežil vo Wisconsine, Delaware and Michigane.
Momentálne je ženatý s Jamie A.White od 5. júla 2002
Filmy:
Dvanásť do tucta 2 /Charlie Baker / 2005
Mlha / Nick Castle / 2005
Dvanásť do tucta /Charlie Baker / 2003

TV:
Smallville / Clark Kent / 2001
Sudkyňa Amy /Rob Meltzer / 2001
Underclared /neznáma osoba / 2001
Špeciálna jednotka 2 /ako obeť / 2001

smallville

5. září 2007 v 13:06 | silent |  Smallville
O čom je vlastne Smallville?
Smallville je príbeh o dorastajúcom mladom "mimozemštanovy", alebo povedzme mladom mužovi, ktorý pochádza z inej planéty z názvom Kryptonyt a
vyrastá u nás na zemi.
Počas jeho života ho stretávajú rôzne skúsky života.
Seriál sa žačína meteoritcikým daždom, ktorý prinesie na zem K-ela
jeho pozemské meno je známy Clark Kent....
Erica Durance tu hrá Lois Lanovú a v seriali vystupuje od 4.sérii...